Kako živijo otroci po svetu

Avtor: Helena Haraštová

Si se kdaj spraševal, kako živijo otroci v drugih državah?
Ta knjiga ti ponuja izvrstno priložnost, da pokukaš v domove na vseh celinah in odkriješ, kako različna so lahko življenja otrok. Veš, kako živijo otroci v Mongoliji? Ali kakšno je življenje v ledenem igluju? Kaj pa v deževnem gozdu?

Otroški in mladinski priročnik

Povej mi več o hrani

Avtor: Iveta Pari

Kako raste, od kod prihaja in kako jo pripravimo

Otroška encikopedija, kulinarika

William Shakespeare

Njegove komedije, zgodovinske igre in tragedije

Avtor: Anna Claybourne

To je zgodba moža, ki je napisal najbolj priljubljene igre vseh časov, in zgodba o njegovi družini, družbenem okolju, kraljici in državi.

Otroški in mladinski priročnik

Kako praznujemo božič po svetu

Avtor: Pavla Hanáčková

Vsepovsod vonj po slaščicah in pecivu, slišijo se božične pesmi, vsa hiša je čudovito okrašena, mame pripravljajo dobre jedi in vsi se navdušeno veselijo obdarovanja. Si se kdaj spraševal, kako božič praznujejo drugod po svetu?

Otroška enciklopedija

Atlas vesolja

Avtor: Jiři Dušek

Atlas  vesolja je čudovito ilustriran atlas s šestimi zložljivimi stranmi, ki mladim bralcem predstavi osupljiv nastanek zvezd in planetov, sestavo sončnega sistema, pojasni lunine mene in letne čase, te z raketo popelje v vesolje s prvimi astronavti … In še mnogo več

Otroška in mladinska enciklopedija

Aličine pustolovščine v Deželi čudes

Avtor: Lewis Carroll

O pustolovščinah deklice Alice, ki se je znašla v Deželi čudes, radi berejo otroci in odrasli bralci. Zabavni junaki, smešni prizori, zanimivi dialogi gradijo živopisno in nepozabno pripoved. Nori Klobučar, mačka Smejalka, Marčni zajec in Modra gosenica že nestrpno čakajo na srečanje z vami!

Otroško in mladinsko leposlovje

Strahožer

Avtor: Milan Dekleva

Mala Lili pozna čarobno besedo, ki prežene strahove, kadar je sama doma. Ampak biti sam doma, čeprav brez strahov, ni prijetno. Dolgočasno je. Razburljivo postane šele, ko se ti pridruži prijazen strahec in postane tvoj prijatelj.

Otroška slikanica

Maja in Miha

Avtor: Helena Kraljič

Knjiga, bo družini v pomoč, saj bodo starši z njo lahko predstavili sladkorno bolezen otrokom. Dobrodošla pa bo tudi v šolah in vrtcih, saj na preprost način pojasni, kako do sladkorne bolezni pride in kako poteka življenje z njo.

Otroško in mladinsko leposlovje