Družinski izlet

Avtor: Jeff Kinney

Družinski izleti naj bi bili strašno zabavni … Razen, če ste družina Tepež, seveda. Potovanje se začne zelo obetajoče, nato kmalu nekajkrat zaide s poti in dokončno iztiri kot vlak poln klora. Stranišča na bencinskih črpalkah, ponoreli galebi, karambol in pobegli pujs. Ne, Grega Tepež si nikakor ni tako predstavljal zabavnega izleta. Ampak tudi najslabši izlet z avtom lahko postane pustolovščina. In družina Tepež te zlepa ne bo pozabila.

Otroško in mladinsko leposlovje

  Asterixova odisejada

Avtor: Albert Uderzo

Nova Asterixova odisejada res ni od muh!  Vrla borca pot popelje v tuje dežele, kjer spoznata mnoge nove kulture. Vse zaradi skrivnostne sestavine, ki jo Panoramix nujno rabi za pripravo čarobnega napoja. Jima bo uspelo premagati vse ovire? Kaj se bo zgodilo s čarobnim napojem? Hitro strip v roke in odkrili bomo kaj usoda prinaša našim najljubšim Galcem!

Strip

 

Čarovniška vajenka

Avtor: Mirian Broderick

Ana Konda je najbolj nenavadna deklica daleč naokoli. Ne le, da mora nositi črna oblačila in jesti nožice hroščev, ribja očesca s prepečencem in pečene krastače, temveč je čisto prava mala čarovnica. Čarovnica na uvajanju, ki se mora še marsičesa naučiti. Najprej pa mora pobegniti iz skrivenčene hiše na Cesti pečin številka 13 ter sestrama Grizeldi in Črvoslavi pokazati, kdo v tej hiši zna v resnici čarati.
Čarovniška vajenka je zabavno obvezno branje za vse, ki so si kdaj želeli čarati, in vse tiste, ki jim je to tudi uspelo

Otroško in mladinsko leposlovje

 

Kekec iz 2.b

Avtor: Janja Vidmar

Nujno branje za vse ljubitelje »pravega« Kekca in za vse navihane, nagajive, duhovite in nepremagljive otroke, polne domišljije.
Sedemletni Gregec obožuje dobrega starega Kekca, ker je močan, prebrisan in vsepovsod seje dobro voljo. Toda prav s temi vrlinami Gregec starše, učitelje in sošolko Mojco nemalokrat spravlja ob živce.

Otroško in mladinsko leposlovje

 

Lutke iz sedmega nadstropja

Avtor: Slavko Pregl

Ko otroke vztrajno deževje za več dni zadrži med stenami stolpnice in so naveličani že vseh igric, je čas za resno preganjanje dolgčasa. Še dobro, da v stolpnici živi gospod Glavica, ki otrokom predlaga, naj pripravijo lutkovno igro in zanjo izdelajo lutke. Otroci tako začnejo izdelovati domišljijske junake ter pripravijo predstavo, ki doživi neverjeten uspeh.

Dvojezična izdaja (slovensko – angleška)

Otroško in mladinsko leposlovje

 

Cufkova podeželska pustolovščina

Avtor: Marjan Manček

Prikupen pes CUFEK avtorja Marjana Mančka ni kak mlad psiček, ki bi komaj ugledal luč sveta. Že več let nas zabava v stripih in v revijah, domačih in tujih, z besedami ali brez njih. V pričujoči slikanici je Marjan Manček ob pomoči žene Marte in sina Mitja, ki je slikanico oblikoval, združil vso Cufkovo nabrito duhovitost, pisateljica NATAŠA KONC LORENZUTTI, uveljavljena mladinska avtorica, pa je duhovite podobe dopolnila z odličnimi verzi.

Otroško in mladinsko leposlovje

 

Tine in Bine veselo na delo

Avtor: Aino Havukainen in Sami Toivonen

NEUGNANA BRATA TOKRAT PREDSTAVLJATA: DVANAJST POKLICEV V NOVI LUČI!
»Služba je kraj, kamor grejo skoraj vsi ljudje navsezgodaj zjutraj. Zelo se jim mudi in vidi se, da imajo pomembne opravke,« razloži Tine. »Tudi jaz bi rad hodil v službo!« Toda oglasov je veliko, Tine in Bine se ne znata odločiti. »Poskusiva vse!« se navduši Bine.
V knjigi vas čaka tudi družabna igra! Z njo boste ugotovili, kaj vse v različnih letnih časih počne kmetovalec, tisti z detektivsko žilico pa boste lahko ob natančnem pregledovanju ilustracij odkrili skrivno geslo!

Otroški in mladinski priročnik

 

Stanko Peška

Avtor: Aaron Blabey

Stanko Peška je majhen. Resnično majhen. In zato nesrečen. Vse dokler v njihov razred ne pride nova sošolka. Morda pa velikost vendarle ni tako pomembna …
Zgodba o drugačnosti, ki nas bogati.

Otroško in mladinsko leposlovje

 

Moja družina

Avtor: Cvetka Bevc

Vabljeni na čarobno popotovanje med najrazličnejšimi družinami.

Slikanica Moja družina je namenjena najmlajšim bralcem. Kratko besedilo brez odvečnih besed, izpisano v velikih tiskanih črkah, nudi odlično izhodiščno temo za poustvarjanje in pogovor. Kaj je družina? Zgodba popolnoma neobremenjeno opisuje različne vrste družine: od takšne, v kateri so »zvezde, metulji, strojevodje, zmaji, kraljične, očka, mama, jaz in ti«, preko cirkuške, namišljene, sosedove, do take, v kateri so samo mama, Tomaž in maček Frido.

Otroško in mladinsko leposlovje

 

Ustvarjalno recikliranje

Avtor: Miha Zorec

Od vetrnice do rakete

Odpadna embalaža je čudovit vir materialov za ustvarjanje na različnih področjih. V knjigi je zbranih več kot štirideset zanimivih, uporabnih in tudi poučnih izdelkov, ki jih lahko izdelate iz vsakdanje odpadne embalaže. Ob ustvarjanju lahko predstavite pomembne lastnosti umetnih snovi, možnosti in načine njihove obdelave in predvsem spodbujate domišljijo in čut za ohranjanje narave.

Strokovna literatura za mladino

 


V Klari je nekaj več
(tudi en majhen kromosom)Avtor: Mira Dobravec

Knjiga V Klari je nekaj več (tudi en majhen kromosom) nas popelje skozi zgodbo družine, ki dobi dojenčka z downovim sindromom. Soočanje družine z novimi izzivi ni preprosto. Zgodba bralca uči sprejemanja drugačnosti,, predvsem pa tega, da je strah pred neznanim največkrat neutemeljen. Sporoča nam, da smo lahko priča nečemu čudovitemu, če le odpremo svoje srce.

Otroško leposlovje

 

Drobci skupnih evropskih korenin

Avtor: Dušica Kunaver
Knjiga Drobci skupnih evropskih korenin je prva knjiga, ki pod enim naslovom prinaša zbirko ljudskih pripovedi osemindvajsetih držav. V ljudski spomin so zapisani tudi  zgodovinski dogodki evropske preteklosti, a obarvani so z ljudskimi barvami in stehtani na pravični ljudski tehtnici, ki tehta dobro in zlo…

Ljudske pravljice in pripovedi