V petek, 18. 11 .2016, smo na OŠ III preživeli v vzdušju Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Kot vsako leto smo se pogovarjali o pomenu uživanja doma pridelane hrane, v osmih razredih pa so pri uri angleškega jezika skuhali tradicionalni angleški zajtrk.
Silva Klanfar

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V 3.b

Dan pred izvedbo Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo z učenci 3.b razreda pripravili ustvarjalne delavnice z namenom, da izboljšamo zavedanje o pomenu doma pridelane hrane, nujnosti zajtrkovanja in ohranjanja čistega ter zdravega okolja. V uvodnem delu naših aktivnosti smo se pogovarjali o pomenu čebelarstva, zdravi hrani in tudi o pomenu gibanja za zdrav razvoj otrok in mladostnikov. Pogovor je potekal tudi o nastajanju odpadkov in o zmanjšanju količin zavržene hrane. V nadaljevanju je sledilo skupinsko ustvarjanje učencev na izbrano temo, ob zaključku dejavnosti pa smo pripravili še razstavo nastalih izdelkov.

 Razredničarka Darja Žižek in učenci 3.b

 107254_zajtrk_medium_1
Več slik si lahko ogledate s klikom na sliko.