Tudi v letošnjem šolskem letu smo obeležili dan slovenske hrane ter že trinajsto leto zapored v petek, 17. 11. 2023, izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk z geslom KRUH ZA ZAJTRK – SUPER DAN!
Osrednji poudarek je bil namenjen žitom in žitnim izdelkom. Cilj ozaveščanja je temeljil na tem, da je hrana, pridelana in pripravljena na domačih kmetijah v naši regiji, bolj sveža in okusnejša, predvsem pa bolj kakovostna od tiste, ki prepotuje na stotine ali celo tisoče kilometrov.
Izobraževalne in spremljevalne dejavnosti v sklopu tega dne so potekale cel teden v različnih oblikah (izdelava plakatov, pogovori o pomenu zajtrkovanja, peka medenjakov pri SPH, čajanka pri pouku angleščine …).

Živila, ki so bila postrežena za zajtrk, so bila lokalnega izvora, in sicer:

Med – Čebelarstvo Bedek
Rženi kruh – Mlinopek
Mleko  – Pomurske mlekarne
Maslo – Pomurske mlekarne
Jabolka – Gomboc Jožica

S projektom želimo spodbujati zavedanje o pomenu lokalne hrane ter podpirati kmetovalce in proizvajalce v naši skupnosti.